Експериментальний проєкт щодо запровадження інституту помічника ветерана запустили в Україні, повідомляють у Мінреінтеграції.

Проєкт «Помічник ветерана» запустили для ветеранів і членів їхніх родин, щоб їм було легше пройти шлях переходу від військової служби до цивільного життя.

Помічники ветеранів мають моніторити й визначати їхні потреби; інформувати ветерана про програми підтримки; консультувати його щодо оформлення документів і пільг; налагоджувати комунікацію між ветеранами й надавачами публічних послуг.

Вони мають працювати за принципом «рівний рівному» й надавати допомогу не більше ніж 100 учасникам експериментального проєкту. Працювати можна віддалено.

Уже 200 охочих подали заяви, щоб долучитися до цієї ініціативи. Проєкт запустили у Вінницькій, Львівській, Миколаївській і Дніпропетровській областях. Там створили комісії, які проводитимуть співбесіди з кандидатами в помічники. У серпні кандидатів спрямують на навчання, а згодом – працевлаштують.

До проєкту також долучаться Київська, Закарпатська, Сумська, Полтавська й Харківська області.

Подати заяву на участь у проєкті можна на платформі «е-Ветеран» до 29 липня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Електронний кабінет захисника» в Києві, де військовослужбовці й ветерани зможуть отримати послуги, гарантовані містом, планують запустити до кінця 2023 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі