У Києві з 24 липня повертають оплату за паркування, повідомили в команді застосунку «Київ Цифровий». Паркування в місті було безоплатним із квітня.

Знайти паркувальний майданчик і дізнатися вартість паркування на ньому можна в міському застосунку «Київ Цифровий» у розділі «Погодинне паркування». Залежно від зони воно коштує від п'яти до 35 гривень.

Оплата нараховуватиметься, доки триває паркування в застосунку, там можна також встановити автоматичне завершення паркування, нагадали в сервісі.

Паркування на муніципальних паркінгах платне з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 22:00.

Щоб заощадити на оплаті, можна придбати паркувальний абонемент (у розділі «Сервіси водія»).

У команді «Київ Цифровий» нагадують, що готівкою оплатити паркування не можна. Якщо хтось вимагає такої оплати, слід повідомити про шахрая поліцію.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Безоплатне паркування на муніципальних майданчиках тимчасово ввели 4 квітня. Причина – несвоєчасне підписання договору для проведення платежів від керівництва «Київпастрансу». У КМДА зазначали, що паркування тимчасово зробили безоплатним через «завершення юридичних процедур, повʼязаних з оновленням договорів». Така ситуація в місті вже не вперше – попереднього разу паркування було безоплатним із серпня по листопад 2022 року через судовий процес.

Через безоплатне паркування Київ у 2023 році втратив 50 мільйонів гривень, підрахували активісти.

Тут ми пояснювали, чому платне паркування важливе для боротьби із заторами в місті.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: КМДА