У місті Харлоу в британському графстві Ессекс офіційно відкрили вулицю, названу на честь президента України Володимира Зеленського, пише ВВС.

П'ята авеню в Харлоу отримала альтернативну назву і стала П'ятою авеню  Зеленський авеню.

Фото: Robert Halfon

Новий дорожній знак мав відкривати посол України у Великій Британії Вадим Пристайко, але напереродні відкриття Пристайка звільнили з посади, відзначає видання.

За словами місцевого депутата Роберта Хелфона, Харлоу – доречне місце для вшанування українського президента, оскільки місто збудували для переміщених лондонських сімей після Другої світової війни.

«Місто Харлоу виникло як фенікс із попелу»,  сказав Хелфон журналістам, висловивши сподівання, що українські міста також будуть швидко відновлені після перемоги у війні з РФ.

За словами депутата, у Харлоу оселилися близько 70 українців, які залишили домівки після початку повномасштабного вторгнення РФ.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Після початку повномашстабного вторгнення РФ вулиці, названі на честь України, з’явилися у низці країн світу, серед яких Чехія, Польща, Литва, Норвегія, Канада, Швеція, Франція, Ісландія та США. У шістьох країнах (Чехії, Литві, Латвії, Албанії, Норвегії й Канаді) українські назви отримали вулиці та площі, на яких розташовані дипломатичні установи РФ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі