При парках у Львові створять наглядові ради. Туди ввійдуть мешканці, управлінці парками й міська влада, повідомила виданню «Твоє місто» заступниця голови депутатської комісії екології, природокористування та енергозбереження Львівської міської ради Марія Чижишин.

За її словами, міська влада помітила, що в кожному парку, крім директора й працівників, є кілька мешканців, які хочуть розвивати парк: «Також є проблема в тому, що ці активісти не завжди орієнтуються в тому, якою є стратегія розвитку парку, фінансування й можливості додаткового фінансування. Тому ідея полягає в поєднанні трьох структур: представників управління парками, мешканців і міської влади»,  пояснює Чижишин.

Члени наглядових рад будуть спільно вирішувати, куди спрямовувати бюджетні кошти.

У комісії екології кажуть, що ідея виникла через те, що деякі парки розвиваються «стрімко», а інші перебувають у занедбаному стані чи не мають керівника. Також за допомогою ініціативи сподіваються запровадити європейські стратегії розвитку парків.

Зараз у комісії проводять консультації з юридичним відділом ЛМР, щоб напрацювати положення про створення наглядових рад при парках.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У парках Львова почали встановлювати вуличні меблі: стільці, лавки й лежаки. Меблі вже зʼявилися на чотирьох локаціях: у парках 700-річчя Львова, Замарстинівському й «Під Голоском», а також біля Левандівського озера.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі