У Славутичі на Київщині збудують Північноукраїнський ядерний науковий хаб, повідомляє НАЕК «Енергоатом». Проєкт реалізовує Агентство регіонального розвитку в Славутичі й міська рада.

Хаб обʼєднає науково-дослідні інститути, освітні установи й енергетичні компанії, які працюватимуть над новими проєктами атомних електростанцій. У просторі облаштують конференц-зали й місцеву філію КПІ імені Сікорського.

«Головна особливість хабу – наявність цифрового тренажера-двійника перспективних реакторів», – кажуть в Агентстві регіонального розвитку в Славутичі.

Крім того, у науковому центрі зосередяться на розвитку «зеленої» енергетики на базі Чорнобильської АЕС, а також утилізації ядерних відходів, які утворюються в результаті роботи атомних станцій, додають в «Енергоатомі». До роботи, зокрема, планують залучити моніторингові групи МАГАТЕ, пише «Промисловий портал».

Ядерний науковий хаб хочуть розмістити в будівлі Центру професійного розвитку в Славутичі. Там відремонтують дах, проведуть реконструкцію приміщень, а також оновляють комунікації й систему опалення.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Славутич – наймолодше місто України, яке збудували для працівників Чорнобильської АЕС після аварії в 1986 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: скриншоти з презентації хабу