Київ планує закупити 114 тролейбусів і 100 тролейбусів у 2023 році, повідомив очільник департаменту транспорту та інфраструктури КМДА Руслан Кандибор в інтервʼю виданню «Ліга».

Це будуть тролейбуси з автономним ходом, який може їхати до 30 кілометрів без підключення до електрики. Так лівий берег планують зєднати з правим без добудови контактної мережі. Ці тролейбуси закуплять за кошти Міжнародного банку реконструкції і розвитку.

За словами Кандибора, зараз у Києві немає дефіциту тролейбусів: загалом їх 340 одиниць, а щодня на лінію виходять 200. Також за час повномасштабної війни знизився пасажиропотік і зараз становить 800 тисяч (був 1 мільйон 400 тисяч).

Крім того, у 2023 році планують закупити ще 114 автобусів, адже тролейбуси не зможуть використовувати в разі відключень світла.

Перші постачання тролейбусів й автобусів очікують восени, зазначив Кандибор.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Вулицю Дмитрівську, якою, зокрема, рухається трамвай від цирку до Подолу, місто готове ремонтувати наступного року, заявляє очільник департаменту транспорту та інфраструктури КМДА Руслан Кандибор.


Активісти закликають звільнити директора дептрансу КМДА Руслана Кандибора. Вони вважають, що діяльність департаменту «суперечить принципам розвитку сталої міської мобільності». Натомість пропонують призначити людину, яка комунікуватиме з громадськістю, повернути розвиток велотранспорту, завершити реорганізацію маршруток.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі