Вулицю Дмитрівську, якою, зокрема, рухається трамвай від цирку до Подолу, місто готове ремонтувати наступного року, сказав очільник департаменту транспорту та інфраструктури КМДА Руслан Кандибор в інтервʼю виданню «Ліга».

За словами Кандибора, вулицю вже проінспектували разом із «Київавтодором» і «Київпастрансом». Її можна відремонтувати «з мінімальними затратами», каже очільник дептрансу.

Дмитрівська вулиця. Фото: вікіпедія

У межах ремонту хочуть розібрати трамвайну колію, виправити її, а також відновити бетонні блоки, якими викладена дорога вздовж трамвайної лінії.

«Я можу вам гарантувати зі свого боку, що ми готові зробити Дмитрівську наступного року, до того ж з мінімальним дискомфортом для мешканців», – заявив Кандибор.

UPD. Вулиця Дмитрівська потребує комплексної реконструкції, а не ремонту, вважають у громадській ініціативі «Пасажири Києва».

Зокрема, там потрібно облаштувати дощову каналізацію, яка наразі відсутня. Також слід переосмислити планування вулиці, щоб вирішити проблему з паркуванням автівок на шляху трамвая, вважають транспортні експерти.

Крім того, у багатьох місцях вулиці тротуари мають ненормативну ширину, а зупинки трамвая не інклюзивні, кажуть «Пасажири Києва».

Концепція реконструкції вулиці була напрацьована ще у 2021 році в межах робочої групи «Київська майстерня міста», нагадують у спільноті.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Дмитрівська вулиця пролягає від Галицької площі до Лукʼянівської площі. Нею, зокрема, рухаються трамваї з району Центрального вокзалу й цирку до Подолу.


Активісти закликають звільнити директора дептрансу КМДА Руслана Кандибора. Вони вважають, що діяльність департаменту «суперечить принципам розвитку сталої міської мобільності». Натомість пропонують призначити людину, яка комунікуватиме з громадськістю, повернути розвиток велотранспорту, завершити реорганізацію маршруток.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі