Зруйнований російськими окупантами завод із виробництва екопаковання Eco Basket відновили в Бородянці на Київщині, повідомляє Мінекономіки.

Завод повністю згорів після влучання російського снаряду навесні 2022 року. Виробництво паковань із натурального букового шпону відновили завдяки мікрогрантовій програмі «Власна справа» від проєкту «єРобота».

Власниця заводу Олена Мартинюк каже, що фінансова допомога для неї «не про гроші, а про повернення в Україну», адже заявку вона подавала з табору для біженців у Польщі.

Подати заявку на участь у програмі «єРобота» можна на порталі «Дія». Українські бізнеси можуть отримати до 250 тисяч гривень мікрогрантів на започаткування чи відновлення власної справи.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Бородянка під час окупації зазнала збитків на понад 150 мільйонів доларів, підрахували в KSE Institute й RebuildUA. Найбільше постраждала житлова й присадибна забудова. Бородянка разом із пʼятьма іншими населеними пунктами України ввійшла до переліку міст, які відновлюватимуть за принципом «краще, ніж було».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Мінекономіки