На вулиці Івана Франка в центрі Києва розбирають будівлю, зведену в 1899 році, повідомив активіст і засновник пам'яткоохоронного хабу «Цегла» Дмитро Перов.

Демонтажні роботи почали 14 липня. За словами Перова, у будівельників немає відповідних дозволів, крім того, на ділянці навіть не встановили будівельний паркан.

З даху будинку вже зняли сторічні дерев’яні дошки, також демонтували елементи історичного перекриття стін, так звану «дранку», повідомив Перов.

Активісти викликали поліцію та склали заяви за фактом проведення незаконних будівельних робіт.

За словами заступниці міністра культури Катерини Чуєвої, будівлю мали реставрувати. «Але зараз стало зрозуміло, що міняють всю начинку і дах, наче, щоправда, не збільшують поверховість», – відзначила Чуєва, коментуючи допис Перова. Офіційної реакції від Мінкульту та КМДА на момент публікації немає.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Двоповерховий будинок розташований на вулиці Івана Франка, 26, і був зведений наприкінці 19 століття. За інформацією Дмитра Перова, в будинку проживав музикант-флейтист і професор Іван Михайловський, соліст оркестру Київської опери. На протилежній від будинку вулиці – будівля Міністерства культури. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі