Київ за три місяці втратив 50 мільйонів гривень на паркуванні, бо КП «Київтранспарксервіс» вчасно не уклало договір на проведення платежів, повідомляє київський активіст Сергій Пасюта.

Це означає, що за три місяці бюджет міста не отримає чверті запланованих доходів. Загалом у 2023 році Київ планував отримати 200 мільйонів гривень за платне паркування, згідно з бюджетом міста.

За результатами останнього тендеру, ще 5 червня «Київтранспарксервіс» оголосив про намір укласти договір з переможцем торгів. За законом, з цієї дати має пройти не більше 10 днів для оскарження. Після цього договір можна укладати.

Станом на 12 липня договір так і не уклали, відповідно, гроші за паркування не отримують з квітня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Безоплатне паркування на муніципальних майданчиках тимчасово ввели 4 квітня. Причина – несвоєчасне підписання договору для проведення платежів від керівництва «Київпастрансу». У КМДА зазначають, що паркування тимчасово зробили безоплатним через «завершення юридичних процедур, повʼязаних з оновленням договорів».

Через безоплатне паркування Київ недоотримує близько 350 тисяч гривень щодня в місцевий бюджет. 40% коштів за паркування зараховуються саме на рахунок комунального підприємства. Інші 60% направляються до бюджету Києва.

Тут ми пояснювали, чому платне паркування важливе для боротьби із заторами в місті.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі