У Києві «оцифрували» майже 70 000 дерев, повідомляє очільник департаменту захисту довкілля й адаптації до змін клімату (раніше  управління екології та природних ресурсів КМДА) Олександр Возний.

Найбільше дерев на балансі комунальних підприємств нанесли на онлайн-мапу в Деснянському й Голосіївському районах. Там «оцифрували» вже всі вуличні дерева й почали диджиталізувати їх у скверах і парках. Також «гарні результати» в Шевченківського, Святошинського, Соломʼянського й Дніпровського районів, каже Возний.

Мапа міститиме фото кожного «оцифрованого» дерева, інформацію про його місцезнаходження, вид, діаметр стовбуру, висоту і стан.

При «оцифруванні» використовують високоточні карти, тому вони будуть закриті до кінця воєнного стану. Мапу розробили спільно з командою «Київ Цифровий».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Онлайн-мапу оцифрованих дерев у Києві почали створювати влітку 2021 року, однак роботу призупинили у 2022 році через початок повномасштабного вторгнення РФ. У КМДА кажуть, що ця мапа потрібна не тільки для фіксування кількості й стану дерев, а також є інструментом контролю для громади.

Подібні карти створюються в багатьох містах світу, зокрема в Нью-Йорку. Там міська онлайн-мапа дерев містить інформацію про понад 850 тисяч зелених насаджень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі