У Португалії заборонили гучну музику на пляжах, відповідне рішення ухвалило Національне морське управління (AMN), пише The Mayor.

Заборона стосується як відвідувачів пляжів, так й адміністрацій закладів, розташованих на узбережжі. Першим забонили гучно відтворювати музику на портативних колонках. Водночас не встановили конкретного обмеження щодо рівня гучності за децибелами, відзначає видання.

Штрафи за порушення правил становитимуть від 200 до 4000 євро для фізичних осіб і від 2000 до 36 тисяч євро для юридичних осіб. Крім того, у порушників конфісковуватимуть аудіосистеми.

Нові обмеження ввели в розпал туристичного сезону, вони стосуються не лише музики, а й іншої активності на пляжах. AMN заборонила ігри з м’ячем, а також влаштування кемпінгів і розведення багаття за межами спеціально відведених місць, додає The Mayor.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Україні з 2022 року не можна вмикати музику чи фільми у пасажирському транспорті. Закон про заборону «акустичного насилля» дозволяє відтворювати в салоні лише інформацію про поїздку. Водночас заборона стосується й самих пасажирів: водій може висадити людей, що порушують тишу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі