Єдиний реєстр зброї інтегрують у застосунок «Дія» до листопада 2023 року, повідомляє МВС. Реєстр почав працювати 23 червня. За перший день там зареєструвалися понад три тисячі власників зброї.

Для онлайн-реєстрації треба буде зайти на портал, авторизуватися, заповнити заявку, прикріпити пакет документів, додати сканкопії, завірити їх електронним підписом і надіслати.

Якщо дозвіл на зброю отримувати в магазині зброї, то потрібно надати йому пакет документів і відповідну заяву.

В МВС додають, що замість паперових бланків формуватимуть витяги з ЄРЗ із QR-кодами, і називають такі переваги запуску реєстру:

  • легкий доступ до інформації про свою зареєстровану зброю;
  • спрощення процедури отримання дозволів;
  • прискорення отримання дозволів за рахунок диджиталізації.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Єдиний реєстр зброї в Україні почав працювати 23 червня 2023 року. Спочатку реєстр планували запустити до кінця жовтня 2022 року, восени його тестували. Там вказуватимуть одиницю зброї, її реєстраційний номер, зразок відстріляної кулі, а також ПІБ власника, його дату й місце народження, фото. Станом на осінь в Україні нараховували більше мільйона власників вогнепальної зброї.


Майже 60% учасників опитування в «Дії» підтримали легалізацію зброї для особистого захисту на початку червня. Водночас за даними соціологічного дослідження групи «Рейтинг», легалізацію зброї підтримують 58% українців, 39% проти станом на травень. Згідно з дослідженням Gradus Research, проведеним наприкінці вересня, за легалізацію вогнепальної зброї повністю чи частково виступають 43% українців.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі