Шість офіційних київських пляжів не відповідають вимогам гігієнічних нормативів якості води, повідомляє Держспоживслужба.

Йдеться про пляжі «Веселка», «Райдуга», «Троєщина», «Галерний», «Вербний» та «Пуща-Водиця». Там провели санітарно-мікробіологічні й санітарно-хімічні дослідження водних проб і попереджають киян про можливі негативні наслідки після купання.

Відповідні дані передали до КП «Плесо» і КМДА. У КП «Плесо», що стежить за водоймами Києва, поки що не коментують дані щодо стану води.

Загалом у Києві 14 офіційних пляжів (також є пляжі «Венеція», «Дитячий», «Золотий», «Молодіжний», «Чорторий», «Тельбін», «Центральний», «Передмістна Слобідка»).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Рада оборони Києва 18 травня ухвалила рішення, за яким у місті не відкриватимуть пляжний сезон, як й у 2022 році. Попри це, речник КП «Плесо» Євген Кобан казав, що до літнього сезону в Києві планують відкрити 14 пляжів, зокрема в Гідропарку: «Венеція», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Дитячий» і «Золотий».

Попри те, що пляжі не мають відкривати на літній сезон, КП «Плесо» закупить пісок для семи пляжів Києва: майже 12 тисяч тонн піску закуплять за 6,5 мільйона гривень через систему Prozorro.Це потрібно, щоб відновити природний шар піщаного покриву й укріпити береги, які, зокрема, постраждали від наслідків весняного водопілля, кажуть у КМДА.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі