На вулиці Шота Руставелі заклад побудував літній майданчик, який майже повністю займає тротуар, повідомляє депутатка Ксенія Семенова.

«Літні майданчики і бізнес – це добре, але красти тротуар зовсім – це зашквар. Там є поруч літники, нормальні, не такі божевільні»,  коментує вона й додає, що у киян має бути можливість комфортно ходити вулицею.

Депутатка звернулася до Департаменту міського благоустрою. Його директор Михайло Буділов згодом відповів у коментарях, що роботи зупинені, а інспектор вручив припис із вимогою демонтувати незаконний літник. Власника закладу на місці не було, працівники показали договір на літній майданчик без конструктивних елементів.

За словами Буділова, у понеділок, 10 липня, благоустрій складе адмінпротокол на уповноважену особу. Йдеться про ТОВ «Пастіс кафе», директором і власником якого є Лев Шенкман, зазначив під дописом активіст Олександр Рак.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Близько 9,5 тисячі приписів за порушення правил благоустрою Києва виписали навесні 2023 року. Майже 550 приписів – щодо літніх майданчиків, які встановили без дозвільних документів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі