У Києві завершили будівництво двох з’їздів із Дарницького моста на Березняки у бік мосту Патона та Осокорків, повідомляє компанія «Автострада».

Рух розв’язкою вже відкрили. Це дасть змогу збалансувати трафік на лівий берег і розвантажити інші мости, відзначають у компанії.

Раніше містянам доводилося об'їжджати кілька кілометрів, щоби потрапити з правого берега до Березняків та Осокорків, через це були перевантажені Південний міст і міст Патона. Проблема загострилася з початком повномасштабного вторгнення, коли обмежили рух Південним мостом.

«Перед тим, як ми почали роботи, міст понад 15 років простояв довгобудом. Кияни не могли використовувати весь потенціал цієї споруди, як це було передбачено проєктом. Відсьогодні водії нарешті зможуть скористатися зручностями лівобережної розв’язки Дарницького мосту та швидше добратися з правого на лівий берег», – коментують у компанії.

Загалом міст має шість смуг руху і пропускну здатність у 35 тисяч автомобілів на добу, відзначають у Мінінфраструктури. Відкриття з’їздів дозволяє організувати пряме сполучення між житловою забудовою Осокорків та Позняків та платформою Kyiv City Express і Березняками, кажуть у Міністерстві.

У ході будівництва облаштували з'їзди в бік мосту Патона довжиною 280 метрів і в бік проспекту Бажана довжиною 830 метрів. На з'їздах встановили бар’єрне та перильне огородження, а також сучасну систему освітлення, додають в «Автостраді».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Дарницький міст між Видубичами й Березняками почали будувати у 2004 році. У 2010–2011 роках по черзі відкрили рух залізничного транспорту, а також з’їзди та заїзди автомобільної частини моста на правому березі. Для повного завершення об’єкта необхідно було побудувати автомобільну розв’язку на Дніпровській набережній. 

Будівництвом розв'язки займалася компанія «Автострада». Роботи почали в листопаді 2021-го, потім зупинили через повномасштабне вторгнення й відновили вже у травні 2022 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: «Автострада»