Київська міська рада повторно збирає пропозиції щодо перейменування шести топонімів, повʼязаних із Росією та її сателітами. Власні варіанти можна надіслати до 12 липня на електронну адресу [email protected].

Це вулиці Булгакова, Огарьова, Академіка Туполєва й Червонозаводська у Святошинському районі, провулок Яблочкова в Подільському районі та вулиця Петра Запорожця у Дніпровському районі.

Київрада вже відхилила декілька пропозицій перейменування цих вулиць, тож там закликають не дублювати варіанти, які не пройшли відбір: перейменувати вулицю Булгакова на Петра Гулака-Артемовського, а Огарьова й Туполєва – на Авіаторську й Авіаційну. Повний список – тут. Зразок обґрунтування нової назви для вулиць Києва можна переглянути за посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві перейменували понад 300 міських об’єктів. Зокрема, три станції метро: «Дружби народів» на станцію «Звіринецька», станцію «Площа Льва Толстого» на станцію «Площа Українських Героїв» і проєктну станцію Київського метрополітену «Проспект Правди» на «Варшавська». За яким принципом проходить дерусифікація в Києві? Спитали в голови профільної комісії про погруддя на «Університеті», долю «Батьківщини-матері» й інші топоніми міста.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі