Будівельна компанія «Ковальська» подала в суд на активіста Дмитра Перова через будівництво на вулиці Жилянській. На місці садиби 19 століття хочуть звести багатофункціональний комплекс Nuvo Business Park. Це сім будівель площею понад 80 тисяч м².

Будівництво на території садиби 19 століття на вулиці Жилянській, 47. Фото: Дмитро Перов

«Забудовник вважає, що будівля 1860-х років, останній зразок ранньої забудови Жилянської, не має ніякої цінності», – каже Перов. Активіст уже запустив збір коштів на захист у суді.

У «Ковальській» на запит «Хмарочоса» відповіли, що будинок не має історичної цінності та належить до рядової забудови, а від Перова вони вимагатимуть спростування через «неправдиві маніпулятивні заяви».

Візуалізації багатофункціонально комплексу Nuvo. Зображення: «Ковальська»

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Житловий будинок забудови 19 століття на вулиці Жилянській почали розбирати попри заборону Київради. Історичний будинок ще у 2021 році внесли до списку 100 цінних історичних будівель, на демонтаж або перебудову яких Київська міська рада наклала мораторій.


Будинок-садибу на вулиці Жилянській, 47, збудували в 1860-х роках. Це була територія молокозаводу, де працювала адміністрація підприємства. У 19 столітті садиба належала до території пивзаводу. Будівлю, імовірно, використовували для розміщення працівників.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: «Ковальська»