Понад 90% киян не збираються переїжджати з міста після війни, свідчать результати опитування Міжнародного республіканського інституту, проведеного у 20 українських містах.

Серед опитаних 93% планують залишитися й лише 3% планують переїзд до іншої країни. Приблизно така сама ситуація в інших обласних центрах України, де такий вибір зробили від 87% до 96% мешканців.

Більша частина містян планують залишитися в Києві, навіть якщо ситуація поблизу міста ускладниться через воєнні дії.

Так, бажання залишитися висловили 60% мешканців, водночас 9% в такому разі переїхали би в інший населений пункт у межах України, а 14% – за кордон. 

Також 60% опитаних киян вважають, що місто розвивається у правильному напрямі, водночас 21% виступають проти цієї тези.

Крім того, 78% містян відчувають гордість із приводу того, що є жителями Києва. Більший показник лише в Харкова – 86%.

Містян також просили оцінити рівень низки міських послуг і сфер, як-от транспорт, медичні заклади, облаштування бомбосховищ.

Так, бомбосховищами незадоволене населення в усіх великих містах України. У Києві лише 9% містян назвали якість сховищ хорошою чи відмінною. Водночас 40% оцінили її як погану чи жахливу, а 18% заявили, що не мають укриттів у доступі. 

Детальне дослідження можна знайти за цим посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Лише 11% киян описують свій психологічний стан як стабільний. В опитуванні в застосунку «Київ Цифровий» узяли участь майже 10 тисяч людей. Серед них 38% відчувають страх перед майбутнім і тривогу, а 12% кажуть про постійне роздратування й апатію.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі