Twitter погодився дотримуватися нових законів ЄС проти фейків, онлайн-злочинності та російської пропаганди, пише The Guardian.

Команда посадовців з Європейської комісії провела стрес-тест у штаб-квартирі компанії, аби перевірити здатність Twitter працювати в Європі легально. Чиновники перевіряли, як співробітники соцмережі контролюють російську пропаганду та фейкові новини на платформі, зокрема ті, що повʼязані з сексуальною експлуатацією дітей.

«Коли справа доходить до онлайн-злочинності, не може бути ніяких напівзаходів. Дуже великі онлайн-платформи повинні запровадити необхідний внутрішній контроль і ресурси, щоб бути готовими до нових європейських правил», – зазначили в комісії. 

Закон ЄС про цифрові послуги набуде чинності 25 серпня. Якщо Twitter ігноруватиме закон, то отримає штраф або ж його можуть заборонити в Європейському союзі.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ілон Маск став власником Twitter 27 жовтня, придбавши компанію за 44 мільярди доларів. Майже одразу він звільнив генерального директора компанії Парага Агравала, фінансового директора Неда Сігала й керівника відділу правової політики, довіри й безпеки Віджая Гадде. У червні новою виконавчою директоркою Twitter стала Лінда Яккаріно.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі