Транспортну карту для безконтактної оплати проїзду на валідаторах можна буде придбати в застосунку «Київ Цифровий», повідомляють у КМДА.

У розділі «Транспортна карта» в застосунку «Київ Цифровий» можна як додати пластикову карту, так і придбати цифрову. 

як придбати цифрову карту:

  • вибрати в застосунку «Цифрова карта» → «Придбати».
  • вибрати банківську картку в Apple або Google Wallet, щоб прив’язати до неї цифрову карту.
  • оплатити цифрову карту в Apple або Google Pay.

Вартість цифрової карти – 40 гривень. Після оплати цифрова карта автоматично прив’язується до банківської картки у Wallet і до пристрою – лише з них буде здійснюватися оплата проїзду.

У застосунку можна поповнити цифрову карту поїздками та створювати QR-квитки з поїздок, придбати проїзний і стежити за історією оплат.

 Щоб оплатити проїзд у наземному транспорті, потрібно прикласти до валідатора пристрій, із якого придбали цифрову карту, і дочекатися підтвердження оплати на валідаторі – із цифрової карти спишеться поїздка. Якщо на цифровій карті немає поїздок, спишуться 8 грн за проїзд із банківської картки.

Цифрова карта діє в тролейбусах, автобусах, трамваях і на фунікулері. Проте не діє в електричці, оскільки не містить гаманця.

 Щоб оплатити проїзд у метро, потрібно вибрати цифрову карту в застосунку й натиснути «Створити QR-квиток» і сканувати його на валідаторі. Із цифрової карти спишеться поїздка.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Віртуальні транспорті картки мали з’явитися в застосунку «Київ Цифровий» ще на початку 2022 року. Тендер на розроблення карток зареєстрували на початку травня 2023-го. Передбачалося, що віртуальні проїзні зʼявляться в застосунку до кінця 2024 року. Відмову від пластикових носіїв мотивують, зокрема, потребою зменшити негативний вплив на навколишнє середовище.

Наприкінці лютого 2023 року в застосунок додали можливість перетворити поїздки з транспортної картки на QR-квитки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі