КП «Плесо» закупить пісок для семи пляжів Києва, хоч їх і не відкриватимуть на літній сезон. Майже 12 тисяч тонн піску для цього закуплять за 6,5 мільйона гривень через систему Prozorro.

Підсипання піску виконають на території пляжів: «Центральний», «Веселка», «Передмістна Слобідка», «Тельбін», «Пуща-Водиця», «Троєщина» і «Райдуга». Це потрібно, щоб відновити природний шар піщаного покриву й укріпити береги, які, зокрема, постраждали від наслідків весняного водопілля, повідомляє КМДА.

Комунальники кажуть, що підтоплення й вітрова ерозія може призвести до руйнування кореневої системи дерев і зелених насаджень. Підсипання піском мають відновити покрив пляжів. Переможець аукціону має виконати роботи до 31 грудня 2023 року.

У КП «Плесо» зазначають, що останній раз більшість пляжів підсипали піском у 2020 році, а пляжі «Троєщина» й «Центральний» – у 2021-му.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Рада оборони Києва 18 травня ухвалила рішення, за яким у місті не відкриватимуть пляжний сезон, як й у 2022 році. Попри це, речник КП «Плесо» Євген Кобан казав, що до літнього сезону в Києві планують відкрити 14 пляжів, зокрема в Гідропарку: «Венеція», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Дитячий» і «Золотий».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі