Київське метро отримало ще одну партію вагонів із Варшави, повідомляють у метрополітені.

У цій партії шість вагонів серії 81-717. Напередодні Київ отримав ще шість, а загалом варшавський метрополітен має передати київському 60 вагонів. Усі вагони мають надійти до Києва до кінця 2023 року.

Ці вагони використають як «технічних донорів» для заміни обладнання, вузлів і деталей наявного парку вагонів, коли їх ремонтуватимуть, зазначає начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський. Він додає, що для київського метро це «відчутна підтримка», бо більшу частину вагонів виготовили за радянських часів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Перші вагони від варшавського метрополітену Київ отримав наприкінці квітня. У межах угоди з Варшавою Києву мають передати вагони на суму понад 40 мільйонів злотих (більш як 330 мільйонів гривень).


У довгостроковій перспективі київське метро планує взагалі відмовитися від вагонів російського виробництва. Загалом у парку київського метрополітену є 821 вагон різних моделей і років випуску, серед них – 656 вагонів радянського виробництва. У 2014–2017 роках за кошти Кіотського протоколу модернізували 135 вагонів. Також курсують 30 вагонів виробництва Крюківського вагонобудівного заводу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі