У ніч на 13 червня РФ завдала чергової масованої ракетної атаки по Україні. У Кривому Розі зафіксували влучання в цивільні обʼєкти в різних районах міста, є загиблі й поранені. Над Києвом усі ракети збила ППО.

За попередньою інформацією, під час нічної атаки РФ застосувала 14 крилатих ракет, з яких 10 знищила ППО, повідомляє Генштаб. Також завдали авіаційного удару чотирма дронами, збити вдалося один безпілотник.

UPD 9:25. Інформацію підтвердили в Повітряних силах. Там додали, що вранці 13 червня РФ здійснила повторну ракетну атаку з Каспійського моря. До України долетіла лише одна крилата ракета, яку знищила ППО.

Влучання в житловий будинок у Кривому Розі

У Кривому Розі одна з ракет влучила у пʼятиповерховий будинок і низку інших цивільних обʼєктів. Унаслідок атаки щонайменше три людини загинули, ще 25 поранені. Імовірно, сім людей станом на 8:00 перебувають під завалами житлової будівлі, повідомив голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул. 

У будинку сталося займання з першого по п’ятий поверхи, вогонь охопив 700 м², повідомили в Дніпропетровській ОВА.

У місті зафіксували влучання в автомобільне підприємство, приміщення складу, будівлю рятувального підрозділу. Три крилаті ракети ракети вдалося збити, кажуть в ОВА.

UPD 8:55. Місто атакували шістьома ракетами, зафіксували пʼять влучань у цивільні обʼєкти, уточнив голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул. Із 25 поранених у результаті обстрілу десятеро перебувають у важкому стані, ще троє – у вкрай важкому.

UPD 9:30. Кількість загиблих у Кривому Розі зросла до шести, повідомив голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул. За даними МВС, через влучання у п’ятиповерхівку поранені 23 людини, ще восьмеро постраждали через влучання в інші приміщення.

UPD 13:00. Кількість загиблих у Кривому Розі зросла до десяти станом на 13:00. Поранення отримали 28 людей, з них 12 перебувають у середньому, важкому й дуже важкому стані. Одна людина перебуває під завалами, повідомив голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул. 14 червня оголосили Днем жалоби в Кривому Розі.

UPD 14:30. Тіло ще одного загиблого дістали з-під завалів приватного підприємства, повідомили в ОВА. Загальна кількість загиблих зросла до 11, пошуково-рятувальна операція завершена.

UPD 10:30 14 червня. У лікарні помер один із постраждалих, повідомили у Дніпропетровській ОВА. Це 67-річний чоловік, який унаслідок обстрілу отримав опіки 80% тіла. Кількість загиблих у результаті атаки зросла до 12. Ще 38 людей постраждали. У лікарнях залишаються 11 поранених, стан дев'яти з них важкий.

UPD 19:11 15 червня. Чоловік 38 років загинув у лікарні внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу. В нього були опіки 80% тіла, повідомляє очільник ОВА Сергій Лисак.

Робота ППО над Києвом

Над Києвом усі ракети були виявлені й збиті, повідомили в КМВА. За попередньою інформацією, місто атакували крилатими ракетами Х-101/555, випущеними зі стратегічних бомбардувальників із району Каспійського моря. Інформація про постраждалих чи руйнування не надходила.

Атака дронами в Харкові

У Харкові дронами атакували цивільну інфраструктуру, повідомив міський голова Ігор Терехов. Постраждало підприємство в Київському районі. У Салтівському районі внаслідок вибуху сталася пожежа в приміщенні складу.

Також зафіксували влучання БПЛА в автомобіль, повідомили в Харківській ОВА.

Новина оновлюється...

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі