У Нью-Йорку планують запровадити обов’язкове компостування залишків їжі, паперу, забрудненого їжею, і відходів із подвір’я, повідомляє Gothamist. Для цього ухвалили відповідний законопроєкт.

Зараз у місті діє програма мера Еріка Адамса. Згідно з поточною програмою, протягом наступного року в місті мають запровадити добровільне компостування у п’яти районах Нью-Йорка. Розділення органічних відходів для компостування почнуть 30 червня у Квінзі, останнім для реалізації програми стане Мангеттен (жовтень 2024 року).

Міська влада виділила 45 мільйонів доларів на розширення програми компостування. Таке рішення ухвалили, щоби значно зменшити кількість відходів і відповідно – вирішити проблему зміни клімату.

Як передбачає новий законопроєкт, компостування стане обов’язковим із квітня 2025 року. Його впроваджуватимуть район за районом, бо санітарному управлінню потрібно знайти більше потужностей для переробки органічних відходів. Раніше голова санітарного управління Джессіка Тіш заявляла, що Нью-Йорк потребує місць, щоб переробляти вісім мільйонів фунтів відходів, які утворюються щодня (у місті живе близько 8,8 мільйонів мешканців).

Поки що міська влада відправляє сміття із подвір’їв на компостне підприємство у Нью-Джерсі. Решта органічних відходів потрапляє або на ферму у Массачусетсі, або на станцію очищення стічних вод у Ґрінпойнті, де частину перетворюють на біогаз. Але більшість відходів все ще опиняється на звалищах – унаслідок цього виділяється парниковий газ метан.

Законопроєкт також має на меті вивести всю вторинну сировину й органічні відходи зі звалищ Нью-Йорка до 2030 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Санітарне управління Нью-Йорка (DSNY) встановило на вулицях міста 250 «розумних» контейнерів для компостування. Так у Нью-Йорку хочуть уникнути ситуацій, коли містяни «бездумно» викидають у контейнери для органіки предмети, що не підлягають компостуванню.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі