В Александрії завершили будівництво шестисмугової естакади для автомобілів просто над пляжем.

Естакаду під назвою «Міст Садат» звели в районі Монтаза в східній частині міста. У межах проєкту також розширили автодорогу вздовж пляжу, збудували тунель і пішохідний міст.

Будівництво реалізували попри протести місцевих жителів та екологів, які попереджали про небезпеку руйнування частини узбережжя.

Пляж до початку будівництва. Фото: Booking

Водночас в єгипетському уряді запевняють, що розвʼязка над пляжем потрібна для вирішення транспортних проблем, а саме для припинення заторів на головній міській дорозі Корніш-роуд, що простягається вздовж берегової лінії. Ініціатори проєкту додають, що завдяки будівництву розвʼязки вдасться зменшити кількість викидів вихлопних газів, адже зменшаться затори. Крім того, естакада може слугувати відпочивальникам накриттям від сонця, кажуть в уряді.

Пляж Beau Rivage, де збудували естакаду, вважається одним із найкрасивіших у місті, ідеться в повідомленні Державної інформаційної служби Єгипту. Це найбільший і найпопулярніший громадський пляж у східній Александрії.

Будівництво транспортної розв'язки. Фото: CAR

Комплекс з естакадою й тунелем є другим за величиною транспортним проєктом, що реалізували в Александрії за останні роки, відзначають урядовці.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві попри протести містян стартувало будівництво дворівневої розвʼязки на Оболоні. Напередодні містяни підтримали петицію про заборону будівництва нових розвʼязок до закінчення робіт на Шулявському шляхопроводі. Згідно з кошторисом, нова розвʼязка коштуватиме місту 3,1 мільярда гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі