Очільника Гостомельської селищної військової адміністрації Сергія Борисюка звільнили після розслідування Bihus.Info про роздачу грошей фейковим підрядникам.

Розслідування Bihus.Info

Як йдеться в розслідуванні «Дика відбудова», за документами гроші за роботи з відновлення Гостомеля отримують пенсіонерка з Миколаєва (яка це спростовує); священник із Рівненщини й мешканець тимчасово окупованого Луганська.

У Гостомельській селищній раді пояснили свої дії необхідністю проводити закупівлі швидко, а також зауважили, що перевірка підрядників не є їхніми обов’язками. Утім, відразу після спілкування журналістів із заступником Борисюка, дані про бюджетні виплати селищної адміністрації зникли із держпорталу.

За даними Бюро економічної безпеки, на публічних закупівлях місцева влада могла привласнити до пʼяти мільйонів гривень, які мали витратити на відбудову Гостомеля.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Новим головою Гостомельської селищної військової адміністрації став Сергій Смаль. Відповідне розпорядження підписав президент Володимир Зеленський.


Директора департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександра Никоряка звільнили з посади після розслідування «Української правди»: чиновник відвідував заклад під час комендантської години.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі