WhatsApp запустив формат каналів на кшталт аналогічної функції в Telegram, ідеться в блозі компанії. 

Канали будуть розташовані окремо від чатів і спільнот на новій вкладці «Оновлення».

Адміністратори каналів зможуть публікувати в них контент (повідомлення, фото, відео, стікери й опитування), а передплатники – лише переглядати його.

Наразі розробляють каталог каналів за категоріями, як-от новинні, тематичні або з повідомленнями від держорганів, кажуть у WhatsApp.

Перейти в потрібний канал можна буде через пошук за каталогом або за допомогою запрошення.

У WhatsApp відзначають, що створюють «найбільш конфіденційний сервіс для публікації контенту».

Підписники не зможуть бачити номер телефону й фото профілю адміністратора. Номери підписників будуть також приховані від усіх інших користувачів й адміністраторів каналу. 

Історію публікацій зберігатимуть на серверах не більш як 30 днів, кажуть у WhatsApp. Також адміністратори зможуть забороняти підписникам робити знімки екрана під час перегляду каналу й пересилати контент із нього.

Крім того, адміністратори зможуть визначати, кому дозволено підписуватися на їхні канали, а також приховувати канали з результатів пошуку за каталогом.

Контент не буде захищений наскрізним шифруванням за замовчуванням, однак у компанії міркують над упровадженням такої опції для каналів «з обмеженою аудиторією».

Адміністраторам планують надати можливість заробляти на своїх каналах, а також просувати певні канали в каталозі.

Функцію ще мають доопрацювати. Спочатку канали будуть доступними в Колумбії й Сингапурі, а «найближчими місяцями» зʼявляться і в інших країнах.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Канали також планують запустити в Instagram. Автори контенту зможуть «ділитися закулісними моментами» за допомогою тексту, фото, відео, голосових повідомлень й опитувань. Користувачі зможуть реагувати за допомогою емодзі й брати участь в опитуваннях.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі