Тарифи на електроенергію в Україні підвищили 2,64 гривні за кіловат-годину. Відповідне рішення ухвалив Кабмін, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко на брифінгу після засідання уряду.

Він зауважив, що шукали різні варіанти, щоб підготуватися до наступного опалювального сезону, але Україна втратила потужності, за допомогою яких підтримували пільговий тариф.

За словами Галущенка, це рішення дозволить забезпечити стабільність роботи енергосистеми: «Якби ми не ухвалили це рішення, то наступної зими ми були б без світла», – наголосив міністр енергетики.

Напередодні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики й комунальних послуг (НКРЕКП), пропонувала збільшити тариф до 2,88 кіловат-годин.

Натомість у березні в уряді заявляли, що до кінця опалювального сезону 2022–2023 років підвищувати тарифи на електроенергію не будуть.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Зараз побутові споживачі в Україні, які використовують менше, ніж 250 кіловат-годин, платять 1,44 гривні за кіловат-годину. Ті, що використовують більше, ніж 250 кіловат-годин, платять 1,68 гривні за кіловат-годину.


30 травня по всій Україні фіксували відключення світла через зниження частоти в об’єднаній енергосистемі України. В «Укренерго» пояснили, що в енергосистемі України сталося аварійне відключення магістральних високовольтних ліній близько 13:00. За кілька годин споживачів мали заживити.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі