Міська влада Рівного хоче демонтувати мозаїку біля в’їзду в місто, розповів «Суспільному» секретар міської ради і голова комісії із перейменування Віктор Шакирзян.

Цю мозаїку можна побачити, якщо їхати зі сторони Дубна. За словами Шакирзяна, вона «пахне радянщиною», а коли підїжджаєш до неї ближче, то «не розумієш, що там відбувається».

Мозаїку хочуть замінити на «сучасний об’єкт, який нагадуватиме про подвиг бійців російсько-української війни». Поки що не знають, що саме буде замість неї, але попросили художню школу розробити концепцію, яку планують затвердити на комісії.

Автор спільноти Ukrainian Modernism Дмитро Соловйов розкритикував таке рішення. На підтвердження цінності мозаїки показує її фото на обкладинці фотоальбому видавництва «Мистецтво» про Рівненську область. На фото видно, що над мозаїкою був надпис «Місто партизанської слави». «Ну але дійсно, той надпис на мозаїці вже не актуальний, але чому ж не замінили на «Місто корупційної слави?» – коментує Дмитро Соловйов.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У квітні міськраду Рівного в Ukrainian Modernism вже критикували за демонтаж радянської стели з мозаїкою. Там були зображені дві жіночі фігури в українському національному вбранні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі