Міністр освіти і науки Оксен Лісовий першим добровільно відмовився від наукового ступеня завдяки новому механізму, який затвердив уряд України.

За словами Лісового, він написав заяву і з 29 травня більше не є кандидатом наук, адже, на його думку, науковий ступінь повинні мати лише науковці.

«В академічному світі науковий ступінь – це про цінність і довіру, а ще про здобуття, а не отримання», – пояснює міністр освіти і науки.

Очільник МОН також заявив, що планує виправити пострадянську культуру академічної доброчесності. Наступним кроком має стати відповідний закон, який наразі перебуває на доопрацюванні.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Оксен Лісовий став міністром освіти і науки в березні 2023 року. Він очолив відомство після Сергія Шкарлета, який провів на посаді близько трьох років.

Відразу після призначення на посаду Лісового звинуватили в імовірному плагіаті його кандидатської роботи. Міністр повідомив, що подав дисертацію на перевірку до Нацагентства із забезпечення якості вищої освіти, а в разі виявлення порушень відмовиться від наукового ступеня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі