Правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження щодо протиправної реєстрації й використання півтора гектарів Біличанського лісу, повідомляє «Рух Чесно» з посиланням на адміністрацію національного парку «Голосіївський».

За даними «Чесно», на цих територіях ДСНС планувала вирубати ліс і побудувати пожежне депо.

«Підставою для звернення до правоохоронних органів став факт держреєстрації земельних ділянок у лісі, який, згідно з президентським указом від 1 травня 2014 року, має найвищий природоохоронний статус. Тут забороняється будь-яка діяльність, яка може погіршити стан навколишнього середовища», – пишуть вони.

Зараз у парку не вирубують дерева, але в разі фіксування протиправних дій, «вживатимуть відповідні заходи реагування», кажуть у нацпарку. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У вересні 2022 року біля Києва вирубували ліс, що межує із заповідною зоною національного природного парку «Голосіївський». 


Національний природний парк «Голосіївський» – природоохоронна територія в Києві, створена у 2007 році. До нього входять території в центральній і південній частині Голосіївського району й ліси в північній частині міста. Озеро Шапярня розташоване в південній частині Києва, у Голосіївському районі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі