До кінця війни ціну на громадський транспорт у Києві не підвищуватимуть, повідомив мер Києва Віталій Кличко у ефірі телеканалу «Київ».

За його словами, питання підвищення вартості проїзду обговорювали, бо транспорт дотаційний – його собівартість становить більше 20 гривень.

«Він залишається найнижчим навіть в Україні, якщо не тільки говоримо про Європу. Але, враховуючи складну ситуацію, економічну складну ситуацію, складну ситуацію з бюджетом людей, ми не плануємо найближчим часом до закінчення військових дій підвищувати вартість проїзду», – зазначив Кличко.

Водночас мер зазначив, що в майбутньому знадобляться кошти на будівництво метро, ремонт доріг та закупівлю громадського транспорту, а тому громадський транспорт таки має окуповуватись.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


24 травня очільник департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор в ефірі телеканалу «Київ» заявив, що в Києві незабаром можуть підвищити вартість проїзду в комунальному транспорті, бо через його збитковість «немає можливості розвивати транспортну інфраструктуру».

Натомість «Пасажири Києва» запевняють, що дотаційний громадський транспорт є нормою і в Європі. Як приклад наводять Варшаву, де у 2016 році також «були ті ж 300% дотацій до виручки». Тампереконані, що можна було би виділити гроші для капітального ремонту рухомого складу й реконструкції інфраструктури електротранспорту замість створення розвʼязок на дорогах.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі