Російські окупанти завдали ракетного удару по медзакладу в Дніпрі, одна людина загинула, щонайменше 16 отримали поранення, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

UPD: унаслідок атаки по Дніпру загинули двоє людей, ще 32 людини отримали поранення. Рятувальники завершили розбирати завали поліклініки.

UPD. Кількість загиблих унаслідок ракетного удару по Дніпру 26 травня зросла до чотирьох, повідомляють у ОВА.

Унаслідок дослідження фрагментів тіл, виявлених на місці удару, стало відомо, що серед жертв – 56-річний лікар, 64-річна співробітниця лікарні і 57-річний працівник сусідньої ветклініки.

Серед поранених – дві дитини, додає очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. Це хлопчики трьох і шести років, які перебувають у стані середньої тяжкості.

Дві будівлі зайнялися, вогонь охопив площу в 1000 м². Рятувальники намагаються приборкати пожежу.

UPD 13:25. Відомо про 23 поранених унаслідок ракетного удару по медзакладу в Дніпрі, троє з них у тяжкому стані, повідомили в ОВА. Загиблий – 69-річний чоловік, який проходив повз лікарню, коли в неї влучила ракета. Пожежу в медзакладі вдалося локалізувати, гасіння триває.

UPD 13:50. З-під завалів будівлі ветклініки, що також постраждала під час атаки, дістали тіло загиблого чоловіка. Кількість загиблих зросла до двох.

UPD 16:20. Кількість поранених зросла до 30, із трьома людьми, які могли перебувати в медзакладі під час ракетної атаки, досі немає звʼязку, повідомили в ОВА.

У результаті обстрілу зазнали руйнувань медзаклад, де надавали психіатричну допомогу, ветклініка й житлові багатоповерхівки навколо. У місті більше тисячі вибитих вікон, повідомив міський голова Дмитро Філатов. Станом на 14:00 підтверджена загибель двох людей. Також постраждали тварини, що перебували у ветклініці.


Уночі 26 травня Дніпропетровська область зазнала масованої атаки ракетами й дронами. Серйозних руйнувань зазнало транспортне підприємство, приватні будинки, автівки й заправка.

Попередньо, українська ППО збила над областю пʼять крилатих ракет і шість БПЛА Shahed.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі