Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд й Обухівський районний суд оголосили вироки колишнім поліцейським за убивство дитини та за зґвалтування Нелі Погребицької у відділенні в Кагарлику. Злочили сталися у 2019 та 2020 роках.

Чотири роки вʼязниці за вбивство дитини в Переяславі

За вбивство пʼятирічного Кирила Тлявова колишнього поліцейського в Переяславі-Хмельницькому засудили до чотирьох років увʼязнення, повідомляє Watchers Media.

Експоліцейських Володимира Петровця й Івана Приходька, їхнього друга Дмитра Кривошея й неповнолітнього на момент події (2019 рік) сина Петровця Станіслава звинувачують у хуліганстві із застосуванням зброї, незаконному поводженні зі зброєю, підробці документів, а Приходька – також у вбивстві через необережність.

Івану Приходьку суд призначив чотири роки увʼязнення. Суд також ухвалив врахувати його строк перебування під вартою за позбавлення волі, тому Приходько проведе у вʼязниці пів року, адже до цього 3,5 роки він перебував у СІЗО, пише «Суспільне».

Володимиру Петровцю призначили чотири роки позбавлення волі з випробуванням на два роки за збереження патронів. Водночас Станіслава Петровця й Дмитра Кривошея суд виправдав.

Із Приходька на користь держави стягнуть 135 тисяч гривень. Також він має сплатити мільйон гривень моральної шкоди родичам загиблого хлопчика.

Прокуратура подаватиме апеляційну скаргу на вирок, повідомляють кореспонденти «Суспільного».

Тлявов загинув 3 червня 2019 року. За три дні до того у хлопчика влучила куля, яку випустив Приходько під час стрільби по металевих банках на подвір’ї приватного сектору в Переяславі-Хмельницькому, що в Київській області. Тлявов перебував у сусідньому дворі, коли четверо чоловіків, серед яких двоє поліцейських, стріляли з вогнепальної зброї після вживання алкоголю.

Випадок зґвалтування поліцейськими в Караглику

Також засудили двох експравоохоронців, які протягом 2020 року систематично катували людей у Кагарлицькому відділенні поліції, повідомили в Офісі Генерального прокурора 24 травня.

Ідеться про поліцейських Миколу Кузова й Сергія Сулиму, які у травні 2020 року застосували тортури до 25-річної Нелі Погребицької. Жінку викликали до відділення поліції як свідка. Поліцейські вдягали на Погребицьку протигаз, кайданки та стріляли із табельної зброї над головою, кілька разів зґвалтували.

Слідство виявило низку інших випадків катувань у відділку. Суд визнав колишніх поліцейських винними в катуванні, насильницькому зникненні, зґвалтуванні та призначив їм 11 років позбавлення волі.


 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі