У Києві створять цифрову спортивну платформу, повідомив директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Олег Половинко.

Це буде платформа для спортсменів, їхніх батьків, тренерів й управлінців, яка включатиме сайт і мобільний застосунок. Над нею працюють департамент інформаційно-комунікаційних технологій разом із департаментом молоді та спорту.

Мета платформи – автоматизувати процеси, повязані зі створенням спортивної інфраструктури, а також координувати дії учасників сфери фізичної культури й спорту.

У Київраді стверджують, що платформа допоможе оптимізувати витрати на спортивну галузь й уникнути ситуацій, коли до списків учасників спортивних змагань і закладів включають людей, які не існують. Інструмент також унеможливить махінації з ненаявними досягненнями й посадовими зловживаннями, запевнив керівник цифрової трансформації Києва й заступник голови КМДА Петро Оленич. Він додав, що це буде платформа «проти маніпулювання спортивними змаганнями».

Зараз уже розробили інтерактивну карту міста, де користувачі зможуть знайти спортивні майданчики, комплекси, басейни в усьому місті. Також платформа матиме актуальні статистичні дані щодо кількості спортсменів і тренерів, допомагатиме планувати спортивні змагання й міститиме рейтинг досягнень спортсменів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну національні спортивні змагання в Україні відновили в червні 2022 року. Наприкінці серпня затвердили правила проведення футбольних матчів під час воєнного стану.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі