Архітектурне бюро Archimatika показали перші візуалізації «школи майбутнього», на яку планують перетворили пошкоджений ліцей у Гостомелі. 

Гостомельський ліцей №2 росіяни зруйнували на 70%. Проте ліцей і до цього потребував ремонту й оновлення, кажуть у бюро. Проєкт реалізовує також благодійний фонд Buduyua. Попередньо площа будівлі після реновації становитиме 15 тисяч м².

Тут навчатимуться близько тисячі дітей (850 учнів ліцею і 150 pre-school). Викладатимуть у школі згідно з новітніми навчальними програмами й методами. Більше уваги приділятимуть архітектурній складовій.

«Особливу увагу приділено рекреаціям. У радянських-пострадянських школах вони жахливі – фактично, діти їх не використовують. Ми закладаємо різноманітні за масштабом і наповненням, функціональні, комфортні рекреації. Ці простори максимально наповнені денним світлом», – розповідає архітектор проєкту Микола Морозов.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Український благодійний фонд BGV спільно з німецькими колегами від фонду Lufthansa Group відбудовують Бучанську дитячу школу мистецтв імені Левка Ревуцького.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі