44% українських біженців під тимчасовим захистом змогли працевлаштуватися в Естонії, за даними естонського міністерства соціальних справ, повідомляє агенція ERR.

Це значно більше за середній показник по Європейському Союзу, який становить 30%, відзначає видання.

У період від 2014 до 2017 років українськими біженцями в Естонії були переважно молоді чоловіки з низьким рівнем освіти. Тепер серед переселенців найбільше жінок із вищим рівнем освіти, відзначають у міністерстві.

Найвищий рівень зайнятості у віковій групі 35–39 років. Майже половина всіх працевлаштованих знайшли довготривалу роботу (ідеться про зайнятість, яка тривала понад 200 днів).

Кількість зареєстрованих безробітних наразі становить третину від загального числа українських біженців у ​​віці 20–64 років і систематично зменшується.

Водночас найчастіше українцям не можуть гарантувати роботу, яка відповідала б їхній кваліфікації, кажуть у міністерстві. Зокрема, через незнання мови й недостатню кількість опцій для догляду за дітьми.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Від лютого 2022 року до кінця березня 2023 року кордон з Естонією перетнули понад 127 тисяч українських біженців, серед яких 58 тисяч були в Естонії транзитом. Наразі під тимчасовим захистом в Естонії перебувають 40 тисяч українців, 58% із них працездатного віку.


650 тисяч українців також знайшли роботу в Польщі. У польському Міністерстві сімʼї і соціальної політики кажуть, що «це дуже хороші дані».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі