КП «Київтеплоенерго» почали діагностику обладнання на всіх теплоджерелах у Києві, повідомляють у КМДА.

Таким способом готуються до наступної зими. Зокрема, на одному з найбільших теплоджерел Києва замінюють запірну арматуру на магістральних тепломережах великого діаметру. Цим трубопроводом постачають тепло для 529 будівель Києва: 214 житлових будинків, 278 відомств, 46 навчальних закладів і чотирьох лікарень.

Запірна арматура – це елемент трубопроводу, який використовують, щоб перекрити подачу теплоносія в разі аварійних ситуацій чи під час відключення тепломережі на час ремонтів. Замість старих засувок встановили сучасні, від світового виробника, які більш надійні в експлуатації. Це означає, що в разі пошкоджень наступною зимою аварійні бригади зможуть швидше їх усувати.

Енергетики також перевіряють стан інженерних мереж, димових труб, насосного й іншого обладнання, що під час опалювального сезону працює для генерації і транспортування тепла.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Напередодні виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону заявив, що в наступний опалювальний сезон українська енергосистема ввійде зі значно меншим запасом міцності. Щоби не повернутися до відключень електроенергії, треба пришвидшити темпи ремонтних робіт.

За його словами, пошкоджено 75% теплової генерації, потрібно відремонтувати девять енергоблоків. Зараз ремонтують чотири атомні енергоблоки, а пятий виходить у ремонт.

Водночас Сахарук підкреслив, що через ремонти влітку не буде віялових відключень світла. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі