Школа №114 в Подільському районі Києва вже майже 13 років перебуває на реконструкції, однак там не проводять жодних ремонтних робіт, повідомляє «ТСН».

Замовник реконструкції КП «Київжитлоспецексплуатація» повідомив «ТСН», що триповерховий навчальний заклад й одноповерхову майстерню планують повністю демонтувати.

У Департаменті освіти та науки КМДА кажуть, що кошти на реконструкцію школи в 2023 році не передбачені. За їхніми словами, це питання розглядатимуть після припинення або скасування воєнного стану в Україні, адже «всі зусилля спрямовані на забезпечення роботи критичної інфраструктури».

Вартість реконструкції станом на 2017 рік складала майже 105 мільйонів гривень, однак тепер ціна потребує корегування, повідомляє очільник КП «Київжитлоспецексплуатація» Дмитро Ветоха. Головним розпорядником бюджетних коштів є Департамент освіти та науки КМДА, однак кошти там не виділяють через дефіцит бюджету спецфонду.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Школу №114 звели в 1952-1954 роках у Подільському районі Києва. Це навчальний заклад на вулиці Кирилівській, 87/89. Через аварійний стан будівлі експлуатацію школи призупинили в червні 2010 року.


У 2011 році розробили проєктно-кошторисну документацію реконструкції школи, однак роботи так і не розпочали. У 2018 році рішенням Київради функції замовника з реконструкції школи передали КП «Київжитлоспецексплуатація».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі