Зеленському не дозволили виступити на Євробаченні, бо конкурс «не політичний», повідомили на сторінці Європейської мовної спілки, яка є організатором конкурсу. 

Президент України хотів виступити з відеозверненням, щоб закликати підтримувати країну. Однак Європейська мовна спілка відхилила прохання президента.

Вони заявили, що «одним із наріжних каменів конкурсу є неполітичний характер заходу», що забороняє робити політичні або подібні заяви.

Інсайдери BBC повідомили виданню The Times, що «складні й делікатні» переговори все ще тривають, оскільки організатори Євробачення побоюються, що відмова створить прецедент у майбутньому. 

UPD: Речник президента Сергій Нікіфоров повідомив, що ОП не зверталися з проханням дозволити виступ Зеленського на Євробаченні. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Зеленський з’явився на Канському й Венеціанському кінофестивалях, а також на церемонії вручення премії «Ґреммі». Проте організатори премії «Оскар» двічі поспіль не дозволили українському президентові виступити.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі