Пілотне модульне містечко для переселенців RE:Ukraine Housing почали будувати у Ворзелі, повідомила команда студії Balbek Bureau.

На обʼєкті вже прокладають комунікації. Для цього обрали спосіб, який дозволяє не руйнувати наявну заасфальтовану дорогу, але водночас більш витратний.

Окрім житла, яке має забезпечити базові потреби мешканців, на території функціонуватимуть простір для дозвілля й центр взаємодії ВПО та місцевої громади.

Архітектори планують облаштувати конференц-залу, кабінети реабілітолога, психолога й масажиста.

Проєкт містечка у Ворзелі
Зображення: Balbek Bureau

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Проєктну пропозицію тимчасового житла для переселенців студія Balbek Bureau представила ще в березні 2022 року. Пошук земельної ділянки для пілотного проєкту RE:Ukraine під Києвом анонсували в травні. Улітку 2022-го стало відомо, що пілотне модульне містечко зведуть у Ворзелі. Будівництво планували завершити взимку того ж року, однак реалізацію проєкту відклали.

Інші модульні містечка від Balbek Bureau мають з’явитися в БучіТернопільській області й Луцьку.

Коли тимчасові містечка втратять актуальність, модулі можна буде розібрати й використовувати на іншій локації за іншим цільовим призначенням, кажуть у Balbek Bureau.


Ми запитували в українських архітекторів, як вирішити проблему з житлом для людей, що залишилися без домівок через війну. Частина з них була проти будівництва тимчасового житла.

Про те, що модульні містечка для переселенців «не спрацювали», у травні 2023 року заявили в Мінреінтеграції.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі