У Нью-Йорку, щоб вирішити проблему засмічення й значної кількості щурів на вулицях, пропонують встановити герметичні контейнери для відходів на узбіччях, ліквідувавши 150 тисяч паркувальних місць, пише Curbed із посиланням на звіт міського санітарного управління.

Майже 90% сміття, яке містяни перед вивезенням виносять на вулиці в мішках і до якого мають легкий доступ щури, можна перемістити в контейнери на узбіччях, якщо встановити їх замість паркомісць.

Згідно зі звітом санітарного управління, місто виділяє 80% наявного місця на узбіччі для паркування, що еквівалентно площі 12 Центральних парків.

Для районів із меншою щільністю забудови пропонують рішення у вигляді індивідуальних сміттєвих контейнерів на узбіччях, для яких не потрібно перепрофілювати бордюри. У більш густонаселених районах пропонують облаштувати спільні контейнери.

Якщо встановлювати контейнери на тротуарах, це зробить їх «непрохідними» для пішоходів, ідеться у звіті.

Фото: DSNY

Місто вже запустило кілька пілотних проєктів із «контейнеризації», зокрема на Таймс-сквер. Водночас, щоб масштабувати проєкт, потрібно не лише перепрофілювати паркомісця, а й налагодити процес вивезення сміття. Для цього санітарному управлінню доведеться капітально оновити свій автопарк за допомогою спеціалізованих машин із боковим завантаженням, а також збільшити частоту забирання, відзначає видання.

Крім того, найбільш густонаселені райони, що становлять 11% міста, не мають достатньо вуличного простору, щоб умістити ту кількість сміття, яку там генерують.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Під час карантину через пандемію COVID-19 у Нью-Йорку збільшився обсяг побутового сміття. Водночас дефіцит міського бюджету, також пов’язаний із пандемією, призвів до скорочення бюджету Департаменту санітарії на 106 мільйонів доларів, що призвело до накопичення сміття по всьому місту.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі