Українських біженців у Швейцарії можуть зобовʼязати продавати дорогі автівки, якщо вони хочуть отримувати соціальні виплати, пише Neue Zürcher Zeitung, посилаючись на слова директорку Департаменту юстиції та поліції Елізабет Бом-Шнайде.

Якщо вартість автомобіля перевищує граничну межу для певного кантону Швейцарії, його доведеться продати. Втім, кожен кантон має різні ліміти активів, які дозволяють отримувати соцвиплат.

У Департаменті юстиції та поліції пояснюють, що українці мають «прийняти рівні умови» для отримання соцвиплат. Попри це, остаточне рішення щодо виплат для українських біженців міська влада ухвалюватиме індивідуально.

За словами Бом-Шнайде, до біженців із інших країн застосовують набагато суворіші правила, зокрема їхнім сімʼям доводиться розкривати майже всю фінансову інформацію, навіть про найменші витрати.

Крім того, у Швейцарії планують побудувати додаткові поселення на 3000 місць, щоби зняти навантаження з великих міст країни.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Близько 75 тисяч українських біженців зареєстровані у шести федеральних центрах Швейцарії станом на березень 2023 року. Більшість із них має захисний статус S, який включає дозвіл на роботу, навчання іноземних мов, медичне страхування і дитячу освіту.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі