Міністерство оборони України пропонує знизити граничний вік перебування призовників на військовому обліку з 27 до 25 років.

У відомстві переконані, що під час дії воєнного стану немає потреби в тому, щоби призовники перебували на військовому обліку до 27 років. Це значить, що на облік, імовірно, зможуть ставити лише призовників віком до 25.

«Тривале перебування на військовому обліку призовників під час воєнного стану призводить до того, що значна кількість придатних до військової служби людей, які не мають статусу військовозобовʼязаних, не може бути залучена за призовом під час мобілізації», – пояснили в Міноборони.

У Міноборони додають, що прибуття призовників до територіальних центрів комплектування, соціальна підтримка й проходження медоглядів призводить до додаткових фінансових втрат, а також навантаження на медпрацівників.

Міноборони вже напрацювало зміни до законодавства спільно з ЗСУ. Там також додають, що будь-які зміни й ініціативи погоджують з «урядовими й безпековими структурами».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Верховна Рада 27 січня затвердила порядок бронювання військовозобов’язаних працівників від мобілізації, а також критерії для підприємств, за якими вони вважатимуться критично важливими для економіки.

Бізнес зможе забронювати до 50% військовозобов’язаних працівників, які є критично важливими для того, щоб підприємство продовжувало працювати. Бронювати працівників зможуть підприємства, які визнають критично важливим для функціонування економіки. Для цього вони мають відповідати щонайменше трьом критеріям із відповідного переліку. Деталі читайте за посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі