За останній тиждень захворюваність на COVID-19 в Україні знизилася на 18%, повідомляють у МОЗ. Там кажуть, що це сезонне зниження.

За останній тиждень, із 21 до 27 квітня, зареєстрували 8898 випадків коронавірусу, із них 1546 у дітей. До медзакладів госпіталізували 2735 осіб.

За сім днів померли 82 людини, більшість із них мають вік старше 60 років і найвищий ризик розвитку постковідних ускладнень.

Принаймні одну дозу вакцини з початку вакцинальної кампанії отримали понад 16,3 мільйона українців, 15,5 мільйонів отримали отримали другу дозу вакцини. Водночас станом на 23 квітня більше 12,3 мільйона пропустили першу бустерну дозу, а понад 12,3 мільйона – другу бустерну дозу.

Попри те, що статистика захворюваності спадає, у МОЗ закликають вакцинуватися, щоби захистити себе від ускладнень і сформувати колективний імунітет. Для щеплень доступні майже 8 мільйонів вакцин.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Проти COVID-19 в Україні можуть вакцинуватися дорослі і діти від п’яти років. Старші 18 років можуть отримати базовий курс щеплень однією дозою вакцини Janssen або двома дозами вакцин CoronaVac чи Pfizer. Через п’ять місяців рекомендують зробити першу бустерну дозу, а за чотири місяці – другу бустерну дозу.

Дітям віком від 5 до 11 років можна щепитися вакциною Comirnaty/Pfizer, а після 12 років можна робити бустерну дозу.

Перелік пунктів вакцинації можна знайти за цим посиланням. Що потрібно знайти про другий бустер, ми зібрали тут.


Карантин, спричинений COVID-19, в Україні подовжили до 30 червня 2023 року.

За словами головного санлікаря України, через коронавірус в Україні щотижня помирає близько 100 людей. У Центрі громадського здоров’я пишуть, що станом на 14 квітня в усіх регіонах України циркулює підвид штаму «Омікрона», «Кракен», або Omicron XBB.1.5. Він передається швидше, ніж «Омікрон», але характеризується легким перебігом хвороби.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі