Запустили Національний портал з імунізації запустили в Україні, де можна знайти доказову інформацію про щеплення, повідомляють у МОЗ.

Там кажуть, що це перший профільний ресурс, присвячений питанням інфекцій, яким протидіє вакцинація, щепленням і їх використанню. Портал призначений як для медичних працівників, так і для всіх охочих.

На сайті буде доступна інформація про вакцинацію за віком, групами професійного й медичного ризику; для ВПО й мігрантів; актуальний календар щеплень; адреси й контакти пунктів вакцинації; статистичні дані. Крім того, обіцяють зворотний зв’язок від експертів й новини в галузі імунізації.

Результат, якого хочуть досягнути, – це збільшення поінформованості українців про щеплення й, як наслідок, збільшення охоплення вакцинацією.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Карантин, спричинений COVID-19, в Україні подовжили до 30 червня 2023 року. Причина – недостатній рівень вакцинації, необхідний для колективного імунітету до COVID-19.


Центр громадського здоров’я, МОЗ і ЮНІСЕФ закликали надолужити пропущені щеплення в межах Міжнародного тижня імунізації, який триває із 24 до 30 квітня. Вакцинувати дітей і вакцинуватися самим можна в точках «Спільно», перелік адрес за посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі