Для українських військових спростили процедуру виїзду за кордон на лікування, повідомляють у МОЗ.

Для цього уряд ухвалив відповідну постанову. Тепер направлення можна отримати в тому медзакладі, де українські захисники проходять лікування, «без затягування, без черг і без бюрократії», зазначив премєр-міністр Денис Шмигаль. Раніше для цього було потрібне проведення консиліуму військово-медичного закладу.

Медзаклад, де захисник перебуватиме на лікування, має самостійно формувати висновок про необхідність його направлення за кордон і буде надсилати пакет документів до відповідного держоргану в складі сектору безпеки й оборони.

Країна, яка приймає захисників на лікування, оплачує його (і транспортування також), уточнив правозахисник Масі Найєм.

«Якщо ви припускаєте, що вам потрібне таке лікування, звертайтеся саме до лікаря. Водночас не важливо, у якій ви лікарні, – цивільній чи відомчій», прокоментував він.

Детальніше про виїзд на лікування за кордоном можна прочитати в правовому навігаторі організації «Принцип».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На початку лютого правозахисник Масі Найєм, який втратив око на фронті, разом із партнерами створив організацію «Принцип», що захищає права військових.


На якому етапі зараз цифровізація військово-лікарської комісії, The Village Україна також запитали в заступниці міністра охорони здоров’я з цифрового розвитку Марії Карчевич.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі