26 квітня, у день пам’яті Чорнобильської трагедії, в Україні випустять документальну драму «Розщеплені на атоми».

У фільмі є кадри, які знімали в зоні відчуження, місті Припʼять, у безпосередній близькості до атомного реактора, а також художня реконструкція подій тих часів. Автором фільму є журналістка й телеведуча Світлана Усенко.

За допомогою стрічки планують розказати про причини катастрофи на основі матеріалів судової справи щодо розслідування причин Чорнобильської катастрофи, які зберігалися в Росії. Крім того, директор Чорнобильської АЕС уперше після багатьох років мовчання погодився на розмову з журналістами.

Також стрічка розповість, зокрема, історію Людмили Ігнатенко, чий чоловік був одним із перших ліквідаторів пожежі на ЧАЕС. Її історія лягла в основу серіалу «Чорнобиль» на HBO Max.

Дивитися фільм можна буде о 22:50 на телеканалі «1+1 Україна».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У 1986 році унаслідок двох теплових вибухів було зруйновано четвертий енергоблок Чорнобильської АЕС. У 2023 році в Україні відзначать 37 роковини Чорнобильської трагедії.


Серіал «Чорнобиль» вийшов в ефір HBO та Sky Atlantic на початку травня 2019 року. У січні 2020 року мінісеріал «Чорнобиль» здобув «Золотий глобус» як найкращий мінісеріал чи телефільм року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі