На Оболоні, на вулиці Героїв полку «Азов», висадили 15 сакур, що допомагатимуть збирати кошти для військових, повідомили в «Київзеленбуді».

Біля кожного дерева встановили таблички з QR-кодом, за яким можна задонейтитити на допомогу для полку.

Сакури обрали тому, що період їхнього цвітіння припадає якраз на той період, коли тривали бої на «Азовсталі», відзначив парамедик і військовослужбовець полку «Азов» Асан Ісенаджиєв.

Алея стала частиною символічного «Парку перемоги», який реалізовують однойменний благодійний фонд та «Київзеленбуд». У межах ініціативи пропонують посадити своє особисте дерево у парках, присвячених майбутній перемозі України у війні з РФ.

Наразі триває збір на 15 комплектів техніки з монокулярами нічного бачення PVS-14 та приладами лазерного наведення DBAL-A2 для «Азову».

Одна висаджена сакура на цій локації – це зібрані кошти на один комплект техніки, пояснили у фонді.

Кожне дерево висаджують з відмітками про донорів, які зробили внесок на збір. Свої дані під час донейту можна вказати у коментарі у вікні «Додати напис на табличку».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У межах проєкту також висадили платани біля Головного військового клінічного госпіталю, тополі на бульварі Лесі Українки та магнолії у сквері Марії Заньковецької.


22 вересня Україна повернула з російського полону частину захисників Маріуполя й командирів полку «Азов», серед яких Святослав «Калина» Паламар, Сергій «Волина» Волинський, Денис «Редіс» Прокопенко, а також Богдан «Тавр» Кротевич. П’ятеро командирів «Азову» залишатимуться під особистим протекторатом у Туреччині до кінця війни. Водночас близько 700 військовослужбовців полку «Азов» досі перебувають у полоні.


Редакція The Village Україна спілкувалася з родиною Михайла Діанова, який захищав «Азовсталь» і повернувся додому під час останнього обміну після чотирьох місяців полону.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото й обкладинка: «Київзеленбуд», Асан Ісенаджиєв